Spara pengar i byggbranschen

Är du verksam inom byggbranschen är du säkerligen redan medveten om att kostnaderna för material och utrustning har ökat mycket under de senaste åren. Har du en byggfirma eller entreprenad kan du således behöva se över dina utgifter och inköp under en period, för att på så sätt balansera företagets ekonomi när det blåser som mest.

Vi lever i ekonomiskt osäkra tider och det är inte bara privatpersoner som har svårt att få ekonomin att gå runt. Många företagare inom bygg, el och VVS behöver också göra förändringar i organisationen för att hålla företaget på fötter. Det kan t.ex. handla om att sälja bort alla maskiner och satsa på maskinuthyrning istället. Genom att hyra maskiner från pålitliga företag kan du få snabb tillgång till allt du behöver, utan att behöva oroa dig för höga kostnader och förvaring.

Få mer pengar till byggfirman – 3 tips

Visste du att det finns mängder med bra knep som du kan använda dig av för att minska dina utgifter och fortfarande kunna driva ditt företag på precis samma sätt som innan? Här nedan listar vi våra absolut bästa knep att ta till.

1. Gör dig av med onödiga abonnemang och prenumerationer. Är det billigare att handla kontorsmaterial på egen hand? Kan ni städa på företaget själva? Finns det något företagsabonnemang som är billigare än det ni har idag?

2. Satsa på att hyra maskiner istället för att köpa egna! Många maskiner blir bara liggande och används endast vid ett fåtal tillfällen. Genom att hyra kan du spara in väldigt mycket pengar varje månad.

3. Marknadsföring behöver inte kosta pengar. Betalar ni för marknadsföring idag kan det vara bra att se hur mycket sociala medier och CRM-system kan hjälpa.