Lär känna din målgrupp med enkätverktyg

Som företagare är det oerhört viktigt att du känner din målgrupp för att kunna erbjuda produkter och tjänster som passar marknadens behov. För att ta reda på vad din målgrupp vill ha kan du använda dig av smarta enkätverktyg samt genomföra kundundersökningar. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Så kommer du igång med enkätverktyg

Du kan göra dina egna enkäter och fråga befintliga och potentiella kunder, men den processen är tidskrävande. Det är betydligt smidigare att anlita ett företag som erbjuder enkätverktyg online. Företaget Ungapped erbjuder smarta lösningar till företag. Med deras användarvänliga enkätverktyg skapar du enkelt snygga enkäter och enkätundersökningar. Enkäterna skickas ut digitalt för att du ska nå din målgrupp så snabbt som möjligt. Ungappeds plattform sköter alltifrån utskick och påminnelser till datainsamling. Du som företagare får svar på dina frågor och informationen presenteras på ett lättförståeligt sätt. Ungappeds enkätverktyg och lösningar är anpassningsbara så att de passar många olika branscher och områden. Det gör att du som företagare kan skräddarsy dina enkäter så att de passar just din målgrupp.

Fördelar med digitala enkätverktyg

Det finns många fördelar med digitala enkätverktyg. Som företagare är det mycket att tänka på och därför kan det vara bra att låta någon annan sköta vissa delar, exempelvis kundundersökningar. Det ger dig mer tid till andra saker inom verksamheten. Ytterligare fördelar med digitala enkätverktyg är:

  • Du nåt ut till rätt målgrupp automatiskt – du behöver inte göra något själv.
  • Hög svarsfrekvens på grund av snygg design som du kan ändra om du vill.
  • Du får snabbt svar.
  • Du får bättre insikt tack vare strukturerade svar.
  • Enkätverktyget kan integreras med andra system vid behov för att undvika manuell hantering av data.

Enklare kundundersökningar

Det finns såklart även andra sätt att genomföra kundundersökningar och liknande. Du kan exempelvis kontakta dina kunder direkt och fråga frågor. Problemet är att det ofta är tidskrävande och att urvalet är relativt litet.